2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Vegetariškas pyragas keptuvėje - gėdingai sotus ir paprastas


Pavasaris. Duonkepio pečiaus viešpatavimo era pasibaigė. O per žiemą priaugti kilogramai reikalauja duoklės už pernelyg nedažną daržovių vartojimą. Taigi, sukamės iš situacijos ir lyg kokį nekaltą avinėlį, savo kūnui aukojame sotų vegetarišką pyragą keptą keptuvėje.


Pyrago įdarui reikės:

Varškės 300g

Sūrio 150g (nebūtina, bet kuo daugiau riebalų, tuo labiau džiaugsis tas antras pilvas, atsirandantis kai sėdime susilenkę)

Kiaušinis (jis sulipina visą masę, bet iš tiesų galima rinktis - dedam kiaušinį ar sūrį, ar nei vieno iš jų).

Žolės - kokios tik pasitaikys po ranka. Šiuo atveju naudojome tokias žoles kaip garšva, petražolės, krapai. Taip pat buvo dėta ir laiškinių česnakų bei svogūnų, tačiau jų skonis išgaravo kaip Venckienė Amerikoje. Taigi, viršų ėmė garšva ir krapai.

Paruošimo būdas: varškę iškratome į dubenį, beriame miltus, mušame kaimiškos vištos dar beveik šiltą kiaušinį, žoles susmulkiname ir sumaišome su visu tuo, kas jau maloniai įsitaisę dubenyje, lyg kokiame džiakuzi kurortinio miestelio numeryje. Užtrunkame iki 7 minučių, nebent žolių važiuosite vogti į kolektyvinius sodus ar pas močiutę, gyvenančią kitame Lietuvos gale.

Tešlai:

Kiaušinis (šį kartą jau būtina, tačiau galima pakeisti tapijokos milteliais, kuriuos atsivežėte iš Briuselio ar kokio kito Europos miesto, kuriame Azijietiško maisto parduotuvės dydžiu prilygsta mūsų Mindaugo Maximai).

Miltai 350g

Druska - kiek kam susirodys, faktas tik kad ne kaušais matuojam. Ir jei šiam receptui susiruošėte išbandyti Himalajų druską, būkite atsargūs, ji, pasirodo, labai apgaulinga ir, nepabijosiu to žodžio, kavarna.

Soda 1 šaukštelis - nėra būtina, bet jei jaučiate nenumaldomą nostalgiją mokyklos keksiukams (beje, tai buvo vienintelis saldumynas, kurį tuomet galėdavau įsidėti į burną), sodos nepagailėkite.

Puslitris kefyro.
Paruošimo būdas: čia taip pat viskas ganėtinai paprasta - viską sumaišote ir tiek. Žodžių, beveik tinginių pyragas.
Tešla turėtų gautis gana kieta. Ją gerai iškočiojam į netobulo apskritimo formą. Į vidurį sudedame įdarą. Tuomet paprastuoju būdu užlenkiame pyrago kraštus, tik reikėtų prižiūrėti, kad neliktų skylių, kadangi kepant pyragą reikia apversti. Ir pyrago viršų užkočiojame.

O tuomet jau prasideda malonioji dalis - patepame keptuvę Ghi ar paprastu sviestu ir sviedžiame pyragą į keptuvę. Kepam kepam ir kai jau viena pusė apskrudusi kaip statybininko skruostai karštą vasaros dieną, pyragą apverčiame.
Valgyti rekomenduoju karštą, su daržovių salotomis. Taip pat, paskaninimui, gali tikti sojos padažas. Nebandžiau, bet fantazija kužda.

Iš šio kiekio gavosi du pyragai. Tačiau jei keptuvė mažesnė, gali būti, jog užteks ir pro šalį prasukusiems krišnaitams. Ir nors vegetariškas pyragas su burokėlių lapais man visgi STOVI pirmoje vietoje, bet šį taip pat labai užskaitau. Ypač kasdieniam vartojimui.


1 komentaras: