2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Rytas kaip reta arba -5+2

Pabudau džiugiai, mąstydama apie tai kaip greit susisuksiu su ūkiu ir dar prieš pradėdama darbus aprašysiu vakarykščio vegetariško pyrago receptą. Betgi rytas pasitaikė kaip reta...
-1 Po vakarykščio Makso pabėgimo pirmu taikymu ėjau pasisveikinti su juo. Radau vėl perlipusį voljerą ir sau maloniai sėdintį ant tvarto laiptukų. Taigi, teko iš naujo vilioti morka ir čiupti už uodegos.
Kol bandžiau nukreipti Makso dėmesį, kitoje tvarto patalpoje buvo girdėti Kopos, mūsų mažosios ožkos papiktintas mekenimas. Tačiau kadangi ji iš visų ožkų išsiskiria ypač skardžiu balsu ir yra linkusi lygioje vietoje isterikuoti, neatkreipiau dėmesio.
-2 Užeinu pas ožkas - ogi Kopa, vienintelė iš mažųjų turinti besikalančius ragus, stovi įkišusi galvą į ėdžias ir negali ištraukti (po vakarykščio nutrijos pabėgimo pamiršome ėdžias papildyti šienu). Pabandžiau ištraukyti šieną, atsirado šiek tiek vietos galvai pajudinti. Bet Kopos galva niekaip nelindo atgal. Ką gi, reikia išmontuoti ėdžias. Nubėgau į vištidę suktuvo. Grįžtu - Kopa jau išsilaisvinusi kaip niekur nieko bando pasiekti aukštai užkeltą indą su grūdais.
+1 Apsilankymas pas vištas praėjo be trukdžių. Ačiū joms.
-3 Pasiėmusi pavadį įeinu į Džambo voljerą. Šį kartą, užuot jį iš pradžių prisegusi, Neostomosan'u išpurškiu per nuotolį. Ši procedūra jam visad nepatinka, todėl lieku stovėti su pavadžiu rankoje, o Džambo būdoj.
-4 Laikas išvesti Mataco, kuris jau iš tolo inkščia (paprastai iš pradžių išvedu šunis ir tik po to seka kiti gyvūnai, tad šį kartą jam teko laukti žymiai ilgiau). Atidarau kambario duris - siurprizas. Trys nemenko dydžio išmatų gabalai voliojasi ant grindų. Tai bent šaunumėlis.
-5 Po Mataco seka Franės eilė. Ši, iš ilgo laukimo taip skuba pasivaikščioti, jog išpila pilną dubenį vandens ant savo pakloto. Šlapia...
+2 Antrą pliuso tašką šį rytą pelno Kapa - namų maisto administratorė. Iš guolio išsirango visa užsimiegojusi, tad maratoną užbaigiame lėtu pasivaikščiojimu, apžiūrinėdamos pirmąsyk šiais metais pražydusias obelis ir kriaušes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą