2015 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Nutrijos Makso viešnagė pas ožkas ir SPA procedūros



Kadangi šiandien visą dieną lyja, ožkų į diendaržį neleidau. Bet pravėriau tvarto duris, kad nutrija Maksas galėtų pasimėgauti dienos šviesa.
Po pietų, su savo draugu jau spėjusiu tapti automechaniku Stanislovu, buvau susitarusi pagaliau pasikeisi mašinos padangas į vasarines. Prieš išvažiuojant užrakinau vištidę ir rengiausi užrakinti tvartą. Ateinu, kviečiu Maksą, o jis neišlenda. Pakeliu į sieną atremtas lentas - Makso buveinę, o jo ten nėra. Šakės, galvoju, pabėgo. Greitai viską apėjau, aprėkavau laukus, apžiūrėjau prūdą - Makso nė kvapo. Reikia važiuoti.
Grįžau, dar kartą apėjau pievas. Rudos kuprelės niekur nematyti. Po kurio laiko ieškome jau dviese. Aš vėl skenuoju prūdą ir pievas, žibintuvėliu pasišviečiu tvarte. Liūdesys.
Pievose apžiūrinėju kiekvieną kurmiarausį, kuris iš tolo panašėja į Makso kuprą. Girdžiu, iš tolo šaukia - radaaauu! Bebėgdama girdžiu džiaugsmo šūksnius ir iš tolo matau juoko perkreiptą veidą.
- Spėk kur sėdi? Pas ožkas.
Taigi, gudruolis Maksas nutarė aplankyti mūsų mažąsias ožkytes. Ir ne šiaip ištaškyti vandenį dubenyje ir suėsti visus grūdus, bet ir meiliai pagulinėti šalia mažųjų. Gaila, fotorepotažas nepavyko.
Tačiau vėliau sekė ir antroji istorijos dalis, kurioje dalyvavome Maksas ir aš. Palindo, rupūžė, po ėdžiom ir net nesiruošia baigti viešnagės. Kišu morką - sugriebia ir nulenda tolyn. Kišu pirštinę apsiuostymui - šnypščia ir bando susidoroti.
Šiaip ne taip, su lentgalio pagalba, išstūmiau Maksą iš po ėdžių, o šis ir nukulniavo į savo tvarto dalį. Kadangi lietus, vienoje tvarto vietoje susidarė nemenka bala. O tas kad turškiasi, kad plaukia... Ir vėl aš su ta morka. Išlipo iš balos. Sugriebiau už uodegos ir pagaliau patalpinau į ponaičio voljerą. Uf...
Džiugu tik tai, jog išaiškėjo pora svarbių dalykų:
1. Maksas - nutrija, neturinti kompleksų po SPA procedūrų viešai džiovintis pilvą ir kitas intymesnias vietas. O kaip sakoma, nekompeksuojantiems sutvėrimams saulė ryškiau šviečia.
2. Socializacijos trūkumu šis padaras išties nesiskundžia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą