2016 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Indijos bėgikės - ir vėl pirmas kartas



Indijos bėgikių ką tik išsiritęs ančiukas
Indijos bėgikių pirmagimis

Ko gero pats juokingiausias padaras, kurį yra tekę matyti - Indijos bėgikės kiaušinio turinys, pasitikęs mane šį rytą. Jei savaitę prognozuotumėme pagal pirmąjį, įspūdį sukėlusį vaizdą, ši turėtų būti ypač smagi.

Kai išgirstu ką nors šnekant apie Indijos bėgikes (dar vadinamas butelinėmis), prieš akis iškyla panašus vaizdelis.

Indijos bėgikių 100 m rungtynės
Indijos Suori genties moterys dalyvauja 100 m bėgime su puodu ant galvos (nuotrauka iš sareedreams.com)
Arba štai toks -->
Indijos moterų bėgimo
Nuotrauka dailymail.co.uk
Tačiau antys Indijos bėgikės, nors ir turi vizualių sąsajų su šiomis nuotraukomis, tačiau jas pamačiusiems dažniausiai sukelia vieną asociaciją - „kaip pingvinai!“. Pasitaiko ir žiauresnių asociacijų, pvz. „kaip nupjautom rankytėm“, bet iš esmės vaizdelis gailesčio nekelia. Atvirkščiai - kurį laiką stebint sunku suvaldyti juoką.

Šias antis nusprendėme įsigyti vardan kiaušinių, kadangi mėsiniai paukščiai nedomino (iki savo paukščio suvalgymo reikėjo pribręsti). Tad šiuo metu kasdien surenkame netoli dešimties kiaušinių per dieną. Teko nustebti - ančių kiaušinių baltymas toooks keistas. Jį išvirus baltymo spalva - tarsi pienas praskiestas vandeniu, kur kas skaidresnis nei vištos. O kepiniai iš tokių kiaušinių geltoni geltoni. Ir trynys kur kas tąsesnis.

Paukščiai gali būti įvairiaspalviai. Štai turime juodus su baltu, trispalvius, kur dominuoja ruda ir gamtinės spalvos (kiek suprantu, dėl to, kad tokios spalvos antys aptinkamos gamtoje, t.y. laisvėje (o čia jau skamba žiauriai..)).

Indijos bėgikės iš pradžių pasirodė ganėtinai baikščios. Gerą pusmetį vengė žmogaus ir kolektyviai isterikavo. Tačiau žiemos periodu priprato ir dabar, vos užeini, iškart apspinta kaip Indijos vaikai baltaodžius turistus ir kraipydamos galvas tikisi gardesnio kąsnelio.

Na o štai taip vyksta plunksnų vėdinimo procesas, kurį nufilmavau dar rudenį. Įkiša snapą į vandenį, užsimeta vandens ant galvos ir tokiu būdu švarinasi, vėdinasi :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą