Jei kada turėsite galimybę išbandyti, būtinai rekomenduoju.
Tešlai reikės:
Miltų
Kefyro
Kiaušinio
Grietinės
Sausų mielių
Druskos
Cukraus
Į miltus įberti mielių pagal svorį (dažniausiai ant mielių pakelio būna nurodyta kokiam kiekiui miltų kiek pilti). Įmušti kiaušinį ir įdėti šaukštą grietinės. Žiupsnelį druskos, žiupsnelį cukraus. Viską gerai išminkyti ir šiltai palikti valandai. Tešla turi būti minkšta ir lipni.
Įdarui:
Burokėlių lapų
Rūgštynių
Varškės sūrio (arba varškės)
Fermentinio sūrio
Viską susmulkinti ir sumaišyti. Visų ingredientų reiktų atitinkamai tešlos kiekiui. Įdaras turėtų sudaryti 7/10 tešlos kiekio.
Tešlai iškilus, ją iškočioti. Į vidurį sudėti įdarą, o tešlos kraštus užlenkti lyg darytumėt koldūną su skyle :)
Iš viršaus patepti kiaušinio tryniu maišytu su vandeniu ir šauti į orkaitę.
200 laipsnių temperatūroje kepti apie 35-40 minučių.
Po to belieka eiti iš proto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą