2016 m. vasario 26 d., penktadienis

Penktadienio detektyvas



Vakar vakare iš gerų rankų gavau nesuvalgytų kotletų (reikėtų sakyti maltinių, bet kotletai taip aiškiai ir nepakeičiamai skamba). Mūsų katė, vardu Karma, visuomet yra linkusi reaguoti į maišelių čiužėjimą, tad vos padėjus kotletus ant lauko suoliuko, maišelis buvo praplėštas, o jo turinys naudojamas pagal paskirtį.

katė karma
Taigi, Karma apsivalgė, išvertė savo pilną pūkuotą pilvą neprideramoje vietoje ir palaimingai snūduriavo. Išėjus į lauką kilo įtarimas - maišelis su keliais likusiais kotletais buvo nutįstas kur kas toliau, nei kad Karma yra įpratusi tįsti. Tad įtarėme rainą katiną - svečią, kuris jau kurį laiką trinasi aplink mūsų namus ir bando išpešti naudos.

Rytas. Ruošiamės į darbą. Kaip tyčia darbe reikėjo būti anksčiau nei įprastai. Taigi, visi ūkio darbai atliekami ypač greitai. Ir staiga, išleidžiant žąsis į lauką, pasigirsta neįprastas gyvo sutvėrimo garsas ir šnarėjimas. Tamsoje toks potyris nėra vienas maloniausių. Na bet...

Prožektorius, sėlinimas ir išrišimas - elektrinis paukščių tinklas juda, o jame - juodas kaip akies vyzdys katinas, dar nematytas, bet stambus ir pasiruošęs kovoti už savo gyvybę. Be pirštinių artintis nesaugu. Taigi, užsimaukšlinusi pirštines einu gelbėti. Katinas ne tai kad įsipainiojęs, bet įkišęs galvą į pačią siauriausią tinklo skylutę vartosi ir bando ištrūkti. Meiliai pakalbinus apsiramino, paglosčius dar meilesnis tapo, bet galvos iš tinklo kilpos niekaip ištraukti negaliu. Taigi, teko atsinešti žirkles. Tinklas, žinoma, sugadintas, bet išlaisvinto katino povyza spinduliuoja dėkingumu išgelbėtojams, tad nuostolis atrodo itin menkas. Detektyvas išaiškintas.

Gyvename kaimo gale. Čia žmonės pamėgę išmesti nereikalingus katinus. „Žmonės???“..... Tie, kurie išdrįsta, atslenka ir įpranta, tačiau yra ir bailių sutvėrimų, kurių, deja, prisijaukinti nepavyksta. Keistas jausmas užplūsta, kai padėti nori, bet ne visiems tavo pagalba emociškai įkandama. Gaila, vienok. Bet o ką tu..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą