Šis įrašas - tai laikymosi už paskutinės vytelės ir laimingos pabaigos liudininkas.
Taip jau atsitiko, kad kas savaitgalį tenka parsivežti po maišą ar kelis įvairiausių rūšių obuolių. Obuolienė - puikus būdas jų atsikratyti.
Taigi, pristatau kitokią - obuolienę, skirtą greitam valgymui. Ji ypatinga tuo, jog nereikalauja stiklainėlių plovimo/kaitinimo/sukimo/statymo. Galite ją greitai išsivirti ir suvalgyti. Tiks tiek prie blynų, tiek prie mėsos patiekalų.
Taigi, obuolienė su anyžiais:
Paimkite maišą jau bepūvančių (<--nebūtinai) obuolių. Puvenas nupjaukite, nulupkite odą, o likusį sveiką obuolių minkštimą sutarkuokite burokine tarka.
Tuomet užkaiskite masę puode, pridėkite cukraus pagal skonį ir įberkite žaliojo bei juodojo susmulkinto kardamono (neapsisunkinant - tiesiog kardamono :) ).
Tuo pačiu įberkite keletą žvaigždučių anyžiaus ir virkite iki kol masė taps panaši į obuolių košę :).
Paprasta ir greita. Tačiau žmonėms nevengiantiems anyžiaus tai tikras delikatesas. Rekomenduoju.
Obuolienė kurią reikia prisiminti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą