Po žiemos sotybių nusprendėme pagavėniauti. Taigi, nevalgome jokių gyvulinės kilmės produktų. Ir nors detoksikacija kartkartėm bando palaužti mūsų ryžtą, mes vis dar laikomės.
Pojūtis toks, lyg turėtumėm kiaurus skrandžius. Kad ir kiek į juos bekištumėm, vis norisi valgyti. Trūksta pojūčio, kuris atsiranda pavalgius mėsos, kai, atrodo, ne vieną akmenį galėtumei nuversti.
Taigi ieškome pakaitalų, kurie padėtų pasijusti sočiais. Vienas iš jų - labai skanūs blynai su konservuotais žirneliais:
Pagrindiniai ingridientai:
Miltai
Vanduo
Kepimo milteliai
Druska
Konservuoti žirneliai
Galimi papildai:
Džiovinti svogūnai (smarkiai paskanina).
Juodgrūdė (suteikia papildomą kvapnumą, tačiau reiktų neperspausti).
Šis receptas skirtas mėgstantiems improvizuoti:
Į stiklinę miltų pilate šaltą vandenį kol tešla taps vidutinio tirštumo. Iš akies (jei neturite akies produktų laikymui, pilkite iš maišelio) įdedate kepimo miltelių (nubrauktą šaukštelį), viską išmaišote ir paliekate vos pastovėti.
Tuomet sudedate norimus priedus ir kepate :)
Lengviau ir būti negali! O ir prisiminti nesunku, bet reikia :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą